chutné jedlo za pár minút

Pizza recept

Pizza je kulinárskym zážitkom, ktorý sa u nás prvýkrát ukázal, až po páde socializmu. Už v prvých mesiacoch sme mohli pozorovať v regáloch krabičky, s práškom na výrobu pizza cesta. Avšak po upečení tejto pizze sme jedli tvrdé krekry.

Novinkou tohto jedla boli samozrejme aj polotovary, ktoré i dodnes môžeme nájsť v mraziacich boxoch. Ako však čas plynul i my sme si uvedomili, že týmto spôsobom cesta nevedia.

Tieto druhy pokrmov sú vysokokalorické a absolútne nám nedodávajú tu pravú príchuť. Preto i Slováci sa naučili robiť výbornú pizzu po domácky. Kysnuté cesto pozná, každá gazdinka avšak obsah pizzy sa môže vždy zameniť my vám tu ponúkame jeden zaujímavý recept, ktorý by ste mali vyskúšať.

Potrebné prísady:
300g šunky, 50g anglickej slaniny, 200g cibule, 150g šampiňónov, 300g rajčin, 100g syru eidam, olivy, soľ, oregano, majorán, drvenú rascu, olej, tuk, kečup

Postup: 

Najprv si pripravíme panvičku, do ktorej si dáme trošku oleja a nakrájanú cibuľku. Ptom k nej pridáme nakrájanú slaninku. Keď sa slanina spraví, vyberieme ju a dáme na vedľajší tanierik. Do tejto zmesy dáme ešte presmažiť šampiňóny, rascu, soľ a majoránku.  Restujeme niekoľko minút.  Potom sa pustíme do spracovania nášho cesta, ktorý si vyvaľkáme na doske a dáme na vymazaný plech, tvar si môžete zvoliť sami. Cesto pokryjeme kolieskami rajčín, plátkami slaniny, šunky, cibule a samozrejme orestované šampiňóny.  Celú pizzu môžete dochutiť oreganom a na vrch ešte poukladať syr a olivy. Keď máme pizzu v takejto podobe môžeme ju dať do rozohriatej rúry na pár minút, až spodok bude zlatistý.  Pizza je veľmi obľúbeným pokrmom na celej zemi, obľúbili si ju nie len dospelí, ale i deti.

 

Ak chcete svoju pizzu preniesť – využite ponuku krabíc na pizzu zo stránky prachar.sk

Mohlo by vás zaujímať:


Tento záznam bol zaslaný Výborné recepty na pizzu a označený , , . Záložka je tu.

Komentáre sú uzavreté.