chutné jedlo za pár minút

Pizza recept na cesto

Talianska kuchyňa patrí medzi tie najslávnejšie a najchutnejšie. Pri tomto pojme si hneď predstavíme špagety, cestoviny alebo pizzu. Ak raz vyskúšate taliansku pizzu, isto si ju zamilujete a budete sa ju  chcieť naučiť tiež.

Celým ťažiskom tejto pochutiny spočíva hlavne vo výrobe cesta, oblohy a samozrejme i spôsobu pečenia. Pizza nepatrí medzi zložité jedlá, ale i tak keď si ju urobíme doma, má úplne inú príchuť, ako tá talianska.

Práve v tomto článku nájdete ďalšiu variantu pizze, ktorú si môžete pripraviť u vás doma. Recept nie je ničím zložitý, veď posúďte sami.

Suroviny: 300 – 400 g hladkej múk, 2 PL olivového oleja, 1/2 ČL soli, 1/2 ČL cukru, vlažnú vodu, 30g čerstvého droždia alebo 7g sušeného

Postup:Vo veľkej mise zamiešame klasické suroviny na cesto, ktorými sú múka, trošku soli, cukru a droždia. Ak máme všetko v miske postupne pridávame olej, môže byť olivový. Cesto môžeme spracovať rukami, špeciálnym mixérom alebo v domácej pekárničke. Ak je cesto spracované dáme ho do vyššej a širšej misky, ktoré prikryjeme utierkou, aby nám nestvrdlo. Cesto bude kynúť niečo cez hodinu a malo by byť dvojnásobné.

Nebojte sa cesto pomúčenými rukami poriadne ponaťahovať a vyvaľkať do želanej hrúbky – cesto by malo byť elastické . Cesto vaľkajte rovnomerne na všetky strany, nemali by sa vám robiť diery..Hotový kruh potrite paradajkovým (lisované paradajky) alebo olivovo-cesnakovým základom a už len pridajte vašu obľúbenú zmes surovín na vrch. Pečte pri teplote asi 200 stupňoch, povrch by sa mal pekne zapiecť a cesto zostať do zlatista a chrumkavo upečené.

Mohlo by vás zaujímať:


Tento záznam bol zaslaný Výborné recepty na pizzu a označený , , . Záložka je tu.

Similar posts

Komentáre sú uzavreté.